Veelgestelde vragen

Een vraag, probleem of obstakel met betrekking tot SignHere? Zoek dan in onze veelgestelde vragen om het antwoord te vinden.

search icon

De status van uw documenten opvolgen

Met SignHere kunnen documenten digitaal ondertekend worden op een veilige manier vanop om het even welk device. SignHere geeft u een overzicht van de informatie die u nodig heeft.

In de SignHere portaal vindt u een overzicht van al uw geüploade documenten en hun status. Eens het document ondertekend is door de nodige ondertekenaars kan u het downloaden en archiveren in een tool naar wens, zoals bv Sharepoint. De documenten zelf blijven ook beschikbaar in uw portaal.


Installatie en compatibiliteit van SignHere

U kan uw SignHere-portaal bezoeken vanop om het even welk apparaat en om het even welke locatie. Om documenten op te laden in het portaal dient u dit wel te doen vanop een computer of een tablet. Het is niet mogelijk om documenten op te laden via een webbrowser op een smartphone.

Uw contacten die de documenten ontvangen ter ondertekening kunnen die van hun kant ondertekenen vanop eender welk device. Ze hoeven enkel de beveiligde link te openen naar het document die ze ontvangen via e-mail, om zo het ondertekeningsproces te starten.

U kan uw SignHere-portaal bezoeken vanop om het even welk device en om het even welke locatie. Om documenten op te laden in het portaal dient u dit wel te doen vanop een computer of een tablet. Het is niet mogelijk om documenten op te laden via een webbrowser op een smartphone.

Uw contacten die de documenten ontvangen ter ondertekening kunnen die van hun kant ondertekenen vanop eender welk device. Ze hoeven enkel de beveiligde link te openen naar het document die ze ontvangen via e-mail, om zo het ondertekeningsproces te starten.


SignHere werkt met Microsoft Windows (XP, 7, 8 en 10) en Mac OS X (El Capitan & Yosemite). Dankzij een responsive design kan SignHere ook worden gebruikt op mobiele apparaten op basis van iOS en Android.


Ondertekenmethodes met SignHere

Om een digitale handtekening te plaatsen met uw eID-kaart heeft u een eID-kaartlezer nodig en het Connective browser package. eID-ondertekening wordt niet ondersteund in een mobiele webbrowser.

Het Connective browser package wordt gebruikt voor de communicatie tussen de browser en de externe hardware (kaartlezer). Indien dit package nog niet geïnstalleerd werd, zal de installatie automatisch getriggerd worden. Tijdens de installatie wordt u geleid door een intuïtieve wizard.

Ondersteunde browsers:
Windows

  • Microsoft Edge
  • Internet Explorer 11
  • Google Chrome n-2
  • Mozilla Firefox n-2

Mac OS

  • Safari n-2
  • Google Chrome n-2
  • Mozilla Firefox n-2

De Europese eIDAS-verordening (Electronic IDentification, Authentication and Trust Services) biedt een kader waarbinnen elektronische handtekeningen in alle lidstaten van de Europese Unie dezelfde rechtskracht hebben als papieren handtekeningen.

SignHere is een oplossing voor elektronische handtekeningen die gekwalificeerde elektronische handtekeningen biedt, het hoogste niveau van elektronische handtekeningen waarin de eIDAS-verordening voorziet.

Indien u met behulp van SignHere een document wilt indienen voor ondertekening door een tegenpartij in een andere lidstaat van de Europese Unie, raden wij u aan om eerst bij die tegenpartij na te gaan of hij de geldigheid van de elektronische handtekening in die specifieke situatie zal erkennen.


Over de elektronische handtekening

De gekwalificeerde elektronische handtekening is de meest geavanceerde vorm van elektronische handtekening volgens de vereisten van de eIDAS-wetgeving. Een gekwalificeerde elektronische handtekening heeft hetzelfde rechtsgevolg als een handgeschreven handtekening.


Een elektronische handtekening of e-handtekening wordt wettelijk erkend als een geldige methode om toestemming of goedkeuring te geven aan elektronische documenten of formulieren. Sommige vormen van elektronische handtekeningen worden beschouwd als het elektronische equivalent van handgeschreven handtekeningen.


U heeft het antwoord niet gevonden? Aarzel niet om contact op te nemen.