Klantenservice & Veelgestelde vragen

Een vraag, probleem of obstakel met betrekking tot SignHere?
Zoek dan in onze veelgestelde vragen om het antwoord te vinden.
Niet gevonden? Contacteer dan onze klantenservice.

search icon

De status van uw documenten opvolgen

In het SignHere portaal vindt u een overzicht van al de documenten die u heeft opgeladen en hun status. Eens het document ondertekend is door de nodige ondertekenaars kan u het downloaden en archiveren.
De documenten zelf blijven beperkt beschikbaar in uw portaal en we raden aan om ze lokaal te bewaren.


Over de elektronische handtekening

De Gekwalificeerde Elektronische Handtekening (Qualified signature in het Engels) is de meest geavanceerde vorm van elektronische handtekening volgens de vereisten van de eIDAS-wetgeving van de EU.
Een gekwalificeerde elektronische handtekening heeft hetzelfde rechtsgevolg als een handgeschreven handtekening.
Er zijn 2 soorten Gekwalificeerde Elektronische Handtekening in België, nl. itsme en de Belgische eID kaart. Beide worden ondersteund door SignHere.


Een elektronische handtekening (ook genoemd digitale handtekening of e-handtekening) wordt wettelijk erkend als een geldige methode om toestemming of goedkeuring te geven aan elektronische documenten of formulieren. De eIDAS richtlijn van de EU bepaalt dat een rechter een digitale handtekening niet kan weigeren gewoon voor het feit dat ze digitaal is.
Er bestaan echter verschillende vormen van digitale handtekening en sommige worden beschouwd als het elektronische equivalent van handgeschreven handtekeningen.

  • De Simpele handtekening (Simple Electronic Signature of SES) is de meest eenvoudige en heeft het minst legaal gewicht. Het is handtekening die bvb wordt gezet wanneer een pakje wordt geleverd bij u thuis.
  • De Geavanceerde handtekening (Advanced Electronic Signature of AES) geeft u al meer zekerheid op juridisch vlak. Enkele voorbeelden zijn de handtekening door middel van een unieke code die via SMS of email werd verstuurd en die de ondertekenaar moet ingeven wanneer hij het document ondertekent.
  • De Gekwalifieerde handtekening (Qualified Electronic Signature of QES) is het juridisch equivalent van de pen en papier handtekening (ook natte handtekening genoemd). Dit wordt gedaan door de Belgische eID kaart of itsme.

SignHere installatie en compatibiliteit

Portaal bezoeken

U kan het SignHere portaal bezoeken vanop om het even welk apparaat en om het even welke locatie.

Documenten opladen

Om documenten op te laden in het portaal dient u dit wel te doen vanop een computer of een tablet.
Het is niet mogelijk om documenten op te laden via een smartphone.

Documenten ondertekenen

Uw contacten die de documenten ontvangen ter ondertekening kunnen die van hun kant ondertekenen vanop eender welk device. Ze hoeven enkel de beveiligde link te openen naar het document die ze ontvangen via e-mail, om zo het ondertekeningsproces te starten.


SignHere werkt op Microsoft Windows, Mac OS, Linus en Chrome notebook computers.
Dankzij een responsive design kan SignHere ook worden gebruikt op mobiele apparaten op basis van iOS en Android.


SignHere ondertekenmethodes

Ondertekenen met eID werkt enkel op een computer, niet op een tablet of smartphone.
Om een digitale handtekening te plaatsen met uw eID-kaart heeft u nl. een eID-kaartlezer nodig.

De ondertekenaar hoeft niets te installeren op zijn computer. Gewoon de eID aansluiten is voldoende.

Ondersteunde browsers:
Windows

  • Microsoft Edge
  • Internet Explorer 11
  • Google Chrome n-2
  • Mozilla Firefox n-2

Mac OS

  • Safari n-2
  • Google Chrome n-2
  • Mozilla Firefox n-2

 


De Europese eIDAS-verordening (Electronic IDentification, Authentication and Trust Services) biedt een kader waarbinnen elektronische handtekeningen in alle lidstaten van de Europese Unie dezelfde rechtskracht hebben als papieren handtekeningen.

SignHere is een oplossing voor elektronische handtekeningen die gekwalificeerde elektronische handtekeningen biedt, het hoogste niveau van elektronische handtekeningen waarin de eIDAS-verordening voorziet.

Indien u met behulp van SignHere een document wilt indienen voor ondertekening door een tegenpartij in een andere lidstaat van de Europese Unie, raden wij u aan om eerst bij die tegenpartij na te gaan of hij de geldigheid van de elektronische handtekening in die specifieke situatie zal erkennen.


U heeft het antwoord niet gevonden? Aarzel niet om contact op te nemen.